Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Billur Ülger, CRI TÜRK’te Doç. Dr. Michael Kuyucu’nun hazırlayıp sunduğu “Akademik Bakış” programına konuk oldu.
Üniversite hakkında bilgiler veren Ülger, “Özümüz kuvvetli, ben ona çok özellikle baskı yapmak istiyorum özümüz çok kuvvetli. Yani iyi şeyler yaşasak da ülke olarak kötü şeyler yaşasak da bir kurumun özüdür daima yani kendini gösteren, neler yapılabileceğini, neler yaptığını gösteren. O öze sadık kalındığı zaman biliyorsunuz bizim zaten kendi öz sloganımızda vardır Atatürk Rönesansı’nı devam ettiren üniversite diye. Rönesans zaten her zaman biliyorsunuz yeniden doğuşu simgeliyor. Yani siz yeniden doğmaya, değişikliklere adapte olmaya, bunlara göre davranmaya bizim ruhumuzda var olarak söyleyebilirim aslında bunu. Yani şöyle söyleyeyim aslında ilk sorunuza tekrar dönelim, çabuk adapte olmakla ifade ettiğim benim aslında bazı beklediğimiz sorunlarla bile daha az karşılaştık. Feedback ölçümleri tabi ki çok önemliydi burada. Hem işte fakülte bölümleri olarak hem de ayrıca rektörlük yönetimi olarak öğrencilerden feedback tepkiler ölçüldü. Sorun nerede? Bunlar yani o dönem içerisinde giderilmeye çalışıldı. Şimdi önümüzdeki dönemde de yine böyle bir öngörü üzerinden gidersek yani aynı sistemde gidersek çok daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Yani biz planlarımızı yapıyoruz, her türlü hazırlıklar yapılıyor. Yani full pandemi dönemi yaşarsak uzaktan eğitime yönelik veya kısmı eğitime yönelik veya bazı derslerin belki tamamen yüz yüze olması gerekir eğer Yüksek Öğretim Kurumu tarafından tekrar üniversiteler de kapanıyor çağrısı gelmezse. Yani bunların planı hepsi, birçoğu yapıldı ve yapılmakta öyle söyleyebilirim.” dedi.
Fakülte hakkında da açıklamalar yapan Ülger, “5 tane bölümümüz var, sayayım isterseniz öğrenci adaylarına da bilgilendirici olur. Gazetecilik bölümü var, halkla ilişkiler ve tanıtım, görsel iletişim tasarımı, radyo televizyon sinema ve reklam tasarımı ve iletişimi bölümü olmak üzere 5 tane bölümümüz var fakülte içerisinde. Özellikle dijital eğer dijitali dijital medyaya yönelik 2 boyutlu, 3 boyutlu tasarımlarla yapmak üzerinden konuşuyorsak eğer görsel iletişim tasarımı bölümü ön plana çıkıyor. Reklam tasarımı iletişim bölümünün bu çerçevede aslında odak noktası hem bir ajans yönetimi, kampanya yönetimi, var bünyemizde yani reklamcılık bölümünün içerisinde dijital reklamcılık dersi var örneğin. Danışma kurulumuzdan aldığımız geri bildirimler çerçevesinde mutlaka koymak zorunda hissettiğimiz ve koyup çok da verim aldığımız bir ders. Sadece teorik giden bir ders değil teorik olarak gözükse de. Google, Youtube gibi sosyal medya kanallarından yöneticilerin de katıldığı aslında çok interaktif bir ders. Yani reklam da dediğim gibi hani odak noktası 2 boyutlu, 3 boyutlu tasarımlar değildi. Tasarım var tasarım var ama odak noktası ajans yönetimi, kampanya yönetimi yani bir reklam süreçlerini yönetebilmek, buna hakim olmak.” diye konuştu.