Beykoz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Baki Aksu, Doç.Dr. Michael Kuyucu’nun hazırlayıp sunduğu Akademik Bakış Tercih Özel 2018 programının canlı yayın konuğu oldu.
Prof.Dr. Aksu’nun Michael Kuyucu’ya Yaptığı açıklamaların satır başları;
-Türkiye Lojistik Araştırmaları ve Eğitimi Vakfı (TÜRLEV) olarak 2008 yılında Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nu hayata geçirdik. Türkiye’nin ilk tematik meslek yüksekokulu olan bu okulda, 3.500’i aşkın mezun verdik. Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu daha sonra diğer yüksekokullar ile birlikte tematik kalarak 2016 yılı itibariyle Beykoz Üniversitesi çatısı altında faaliyetlerini devam ediyor. Bu yıl 10.yılımızı kutluyoruz.
-Öğrenci adaylarımız telaşlanmasınlar, artık hem öğrenciler, ailler çok daha bilinçli. Üniversiteler, aileler de onlara yarımcı oluyor.
-Beykoz Üniversitesi olarak öğrenci odaklı tanıtımlar yapıyoruz.
-Sınav sonuçları açıklandıktan sonra aday öğrencilerime ücretsiz danışmanlık hizmetleri sunuyoruz. Bu hizmetimiz sadece bizim üniversiteyi seçmeleri için için değil genel tüm üniversite tercihleri içinde geçerlidir.
-Beykoz Üniversitesi olarak geçtiğimiz sezon 500 öğrenci mezun verdik.
-Bünyemizde; Meslek Yüksekokulu ve Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu olmak üzere iki adet Meslek Yüksekokulumuz var.
-Yabancı Diller Yüksekokulu ve Sivil Havacılık Yüksekokulu olmak üzere iki adet yüksek okulumuz bulunuyor.
– İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Sosyal Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi olmak üzere de dört fakültemiz var.
-Akademisyenlerimiz, dekanlarımız her biri kendi alanında kendini ispat etmiş. Akademisyenlerin çalışmak istediği bir yapımız var.
Beykoz Üniversitesi’nin eğitim öğretim yaklaşımı 5 temel üzerine oturuyor. Yükseköğretime ‘farklılık’ getiren bu 5 temel öğe; Özgün Eğitim Öğretim Modeli, Özgün Eğitim Öğretim Modeli, Deneyimleyerek Öğrenme, İleri Teknoloji Kullanımı ve Uluslararasılaşma
-Kişiye Özel Eğitim ve Destek kategorisinde Yetkinlik Geliştirme Programı, Zengin Kişisel Gelişim Programları ve Etkinlikleri, Yetkinlik Sertifikası, Akademik Danışmanlık ve Kariyer Planlama, Başarı Takip Sistemi, Yaşam Boyu Öğrenme ve Mezun Takip ve Destek Sistemi adı altında topladık. Öğrencilerimizin geliştirmeye açık yetkinlikleri eğitim hayatlarının başında belirlenir, iyileştirilmesi gereken alanlar, “Yetkinlik Geliştirme” ve “Kişisel Gelişim” Programları ile destekleniyor. Öğrencilerimize mezuniyetlerinde diplomaları ile birlikte yetkinlik düzeylerini gösteren “Yetkinlik Sertifikası” veriliyor.
-Özgün Eğitim Öğretim Modeli’nde Öğrencilerimiz, en az bir dönemlerini alanlarında faaliyet gösteren bir işyerinde geçiriyorlar. Fakülte lisans programlarında 7 dönem okulda, bir dönem işyerinde, önlisans programlarında ise 3 dönem okulda bir dönem işyerinde olmayı ifade eden 7+1, 3+1 müfredatımızda staj, Üniversitemizin Staj Koordinasyon Birimi tarafından etkin bir şekilde takip ediliyor.
-Beykoz üniversitesi olarak öğrencilerimiz %23 tam burslu. Amacımız fırsat eşitliği. %100 bursun dışında %75 ve %50 burs imkanlarımızda mevcut.
– ÖSYM 2017 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Değerlendirme Raporu’nu açıkladı. Beykoz Üniversitesi, raporda yüzde 79,2 yerleşme oranı ile büyük bir başarıya imza attı. Bu bizim için guru verici. Üniversitemizin ön lisans bölümlerinden mezun olan ve DGS’ye giren 471 öğrencisinin 373’ü lisans programlarına yerleşti.
-Tercih sürecini, olgunlukla, sakinlikle geçirsinler. Sorgulasınlar, araştırsınlar ve gerçek olduklarına inandıkları üniversitelere tercihlerinde yer versinler.