Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin 139. Kuruluş Yıl Dönümünde Doğan Hızlan’a Fahri Doktora verilecektir.
1882’de Sanat Tarihçisi, Arkeolog, Müzeci, Ressam Osman Hamdi Bey’in gayretleriyle II. Abdülhamid tarafından Mekteb-i Sanayi-i Nefise-i Şahane (Güzel Sanatlar Akademisi) adıyla kurulan ve 2 Mart 1883’te öğretime başlayan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, 139. kuruluş yıl dönümünü kutluyor!
Ülkemizin sanat, tasarım ve mimarlık alanlarında eğitim veren ilk yüksek öğretim kurumu olarak bu alanların öncü kadrolarını yetiştiren Üniversitemizin 139. kuruluş yıl dönümünde sanata ve kültüre katkıları nedeniyle Doğan HIZLAN’a fahri doktora unvanı verilecektir.
2 Mart 2021 Salı günü saat 10.30’da MSGSÜ Fındıklı Yerleşkesi Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu’nda sınırlı sayıda katılımcıyla gerçekleştirilecek olan tören üniversitenin YouTube kanalından canlı olarak yayınlanacaktır.
Törende Rektör Prof. Dr. Handan İNCİ ELÇİ’nin açılış konuşmasının ardından, geleneksel olarak 40 yıl önce mezun olmuş öğrenciler adına yapılan konuşmayı 1981 yılında Akademinin Neşet Günal Atölyesi mezunu değerli ressamımız Mevlut AKYILDIZ’dan dinleyeceğiz.
Kuruma 25 yıldır emek veren akademik ve idari personelimize ve 2020 yılında alanlarında ödül alan öğrenci ve hocalarımıza teşekkür videolarımızın ardından, Doğan Hızlan’a fahri doktora unvanı verilecektir. 1950’lerden günümüze, kitapları, makaleleri, söyleşileri, televizyon programları ile üniversitemizin misyonuna uygun olarak sanatsal üretimi teşvik etmek ve sanatı toplumsal katmanlara yaymak için etkili bir faaliyet yürüttüğü; sanatı ve sanatçıları desteklediği; başta edebiyat olmak üzere müzik, resim, heykel, opera, sinema, tiyatro gibi eğitim ve öğretim programlarımız- da bulunan konularda kültürel ortamın gelişmesine katkı sağladığı ve bu yolda kesintisiz olarak çalışmayı sürdürdüğü için Doğan HIZLAN’a Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Senatosu tarafından Fahri Doktora unvanı verilmesi kararlaştırılmıştır.