Beykoz Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Gülten Kaptan Ateşoğlu Doç.Dr. Michael Kuyucu’nun hazırlayıp sunduğu Akademik Bakış programının konuğu oldu.

Yaşlanma Yaşı 64

1977 yılı Maltepe Fen Lisesi’nden ve Hacettepe Üniversitesi Yüksek Okulu’ndan mezun olan Gülten Kaptan Ateşoğlu, Dünya Sağlık Örgütü’nde artık yaşlanmaya başlama yaşının 64 olarak kabul edildiğini söyledi ve “Avrupa artık yaşlandı, biz de yaşlanacak ve yaşlanmaya başlamış bir ülke olan Türkiye olarak ne tür bir kalkınma hazırladık? Bunun düşünülmesi, planlanması lazım. ‘Yaşlılığı Kontrol Etme Sanatı’ adından kitabımızı yayınladık ve içerisinde her şey eğitimler halinde mevcut. Herkes okuyabilsin diye planladık. Yaşlanmanın estetikten vazgeçmemek olduğunu, insanların dış görünüşlerinin ruhsal durumuyla bağlantılı olabileceğini ve etik olarak onlarla nasıl iletişim kurabileceğimizi ve onların da gençlerle nasıl iletişim halinde olmaları gerektiğini yazdık” dedi.

Beykoz Üniversitesi MYO’da Her Alan Var

Prof. Dr. Gülten Kaptan Ateşoğlu, Beykoz Üniversitesi’ne başlamasını; “Davet edildim ve gittiğimde iyi bir enerji gördüm, eğitime yatırım yapmış bir ruh vardı ve ben de transfer oldum” diye anlattı.Beykoz Üniversitesi’nin her branşta alanı olduğunu söyleyen Gülten Kaptan Ateşoğlu, Aşçılık, Çocuk Gelişimi ve Gastronomi bölümlerinin çok istek aldığını ve yakında açılacağını dile getirdi.

Beykoz Üniversitesinin Gençlik Projesi

Beykoz Üniversitesinin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı için bir etkinlik düzenleyeceğini söyleyen Gülten Kaplan Ateşoğlu: “Bizim kendi üniversite gençlerimizin katılacağı bir gençlik projesi planladık. Mesela bir obezite araştırması yapalım, liderlik araştırması yapalım, bilişimle ilgili ve mobil bağımlılık ile ilgili araştırma yapalım ve bu araştırma sonuçlarını ise 14 Mayıs’ta bitirip öğrencilerimize sunalım ve bu mayıstan diğer mayısa kadar bu sonuçlara göre yürüyelim, ardından da kokteyl sunalım diye planladık” dedi.

Tıp Fakültesi Her Yerde Açılmamalı

Michael Kuyucu, Gülten Kaptan Ateşoğlu’na vakıf üniversitelerinin kurduğu tıp fakültelerinin yeterli olup olmadığını sordu. Bunun üzerine Ateşoğlu,  Tıp Fakülteleri için: “Tıp Fakültesi’nde 6 yıl detaylı bir eğitimden geçiliyor ve tam bir donanımla mükemmel insanlar yetişiyor. Doğal olarak Tıp Fakülteleri, diğer fakültelerden farklıdır. İçerisinde süre, puan ve profil olarak belli bir aşamayı kaydetmiş insanlar oluyor. Fakültenin donanımının iyi olması gerekiyor, çünkü bu sağlık ve insana gelen zararı, yaşam hakkını elinden almak gibi tehlikelere maruz kalınabilir. Bu yüzden Tıp Fakültesi her yerde açılmamalı” yorumunda bulundu.