Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) İdea Direktörü Aslıhan Umar, Michael Kuyucu’nun hazırlayıp sunduğu “Akademik Bakış” programına konuk oldu.

Yeni açılacak olan konservatuvarın kuruluş hikayesini anlatan Umar, “Çok hızlı karar vereceğimiz bir proje oldu. Biz üniversite olarak biraz böyle çalışıyoruz. Hızlı karar verip hızlı hayata geçiriyoruz. Bir yandan da uzun süren bir emek var bu projenin. Çünkü üniversitemiz 2011 yılında kültür sanata yönelik yatırımlarına başlamıştı. BAU Art’la birçok projeye destek vermişti. Bütün bu faaliyetlerin bir akademik yapı ile taçlandırılması gerektiği düşünüldü ve bir konservatuvar kararı mütevelli heyet başkanımızın ve rektörümüzün istekleriyle karar verildi.” dedi.

Konservatuvarın içeriği hakkında da bilgiler veren Umar, “Müziğin ve sahne sanatlarının elbette klasik öğretilerini bir yanıyla öğrencilerimizle buluşturan ona sadık kalan bir yapı kurguluyoruz. En temelde öğrencilerimiz nota, solfej, armoni bilmesi, temel oyunculuk metotlarını bilmesi elbette bizim zeminimiz olacak. Fakat biz bütün bunların yanında öğrencilerimizin yaratıcı, yenilikçi disiplinler arası bağ kurabilen, kurduğu bağıda bir ürün ile taçlandırabilen teknoloji ile uyumlu, çağ ile uyumlu, modern dünya ile uyumlu bir şekilde üretmelerini istiyoruz.” diye konuştu.

Aslıhan Umar, BAU İdea ilgili olarak da “Tasarım ve sanat odaklı eğitimler veren, sertifikalar veren bir akademik yapı. Daha çok yetişkinlere eğitim veriyoruz. Günümüz medya ve tasarım dünyasında ihtiyaç duyulan profesyonel eğitim anlayışı ile Audio & Sound Design, Visual Design, Filming, Video Design, Game Design, Acting ve World Music alanlarında, temeli uygulamaya dayanan, teorinin sürekli pratik ile desteklendiği dinamik bir eğitim modeli sunuluyor.” değerlendirmesinde bulundu.

BAU ART hakkında da konuşan Umar, “Bahçeşehir Üniversitesi’nin sanat birimi olarak faaliyet yürüten BAUART, 2011 yılında kuruldu. Aynı zamanda birimin kurucusuyum. BAU Art çatısı altında konserler verişiyor, sergiler açılıyor ve daha birçok kültür-sanat etkinlikleri icra ediliyor. Keyifle varlığını sürdürüyor.” ifadelerini kullandı.